ISU BOTOȘANI: 424 de persoane din 207 autovehicule rămase înzăpezite pe drumurile naționale și județene au fost salvate în ultimele 24 de ore

viscol
Informare Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani:
424 de persoane din 207 autovehicule rămase înzăpezite pe drumurile naționale și județene au fost salvate de pompierii militari și voluntari, în ultimele 24 de ore.
72 dintre acestea au fost adăpostite temporar la Primăria Mihălășeni, Primăria Unțeni, Căminul Cultural Ungureni, Centrul de Zi Ștefănești, Primăria Călărași, la domiciliul șefului SVSU Călărași, Primăria Vlădeni, Primăria Trușești, Primăria Dersca, Primăria Tudora și la Districtul SDN Manoleasa.
Până în acest moment, la Dispeceratul ISU – SAJ Botoșani s-au înregistrat 751 de apeluri de urgență de la cetățeni care solicitau sprijin pentru că au rămas înzăpeziți cu autovehiculele pe diferite tronsoane de drumuri județene și naționale. Multe dintre acestea anunțau aceeași situație. Majoritatea cazurilor au fost direcționate către drumari și serviciile voluntare pentru situații de urgență.
Totodată, pompierii au intervenit pentru degajarea a 30 de arbori care au cedat din cauza greutății zăpezii și au căzut peste autoturisme, dar și pe partea carosabilă, pe raza municipiului Botoșani.
Șapte persoane din localitățile Adășeni, Liveni, Drăgușei, Săveni, Gulioaia și Ungureni, care aveau nevoie de dializă, au ajuns la centrul de specialitate cu ajutorul pompierilor.
În ultimele ore, eforturile pompierilor din Botoșani și Suceava, a militarilor din cadrul UM 01189, polițiștilor de frontieră și drumarilor s-au concentrat pe misiunile de salvarea persoanelor care au rămas cu autovehiculele înzăpezite pe drumul care leagă Botoșaniul de Suceava. 71 de persoane au fost deja transportate de către pompieri și polițiști de frontieră, în municipiul Botoșani.
Vă reamintim că, până la ora 10.00, mai bine de jumătate din județul Botoșani se află sub Cod Roșu de viscol și ninsori abundente. În acest context, a fost închisă circulația pentru toate categoriile de autovehicule, de aseară, începând cu ora 21.30, în județul Botoșani, ca măsură de siguranță pentru protejarea vieții cetățenilor, care ar putea rămâne blocați pe drum în propriile autovehicule.
Măsura se aplică și mijloacelor de transport persoane, astfel că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricțiilor instituite.
Articolul precedentDrumuri închise, persoane înzăpezite și vacanță mai devreme pentru elevi
Articolul următorFetiță din Botoșani, venită pe lume prin apel video, din cauza drumurilor blocate