”CARMEN” -Premiera spectacolului extraordinar de balet în două tablouri

Spectacol Carmen

2 MAI 2023 – ora 20:00
CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR BOTOŞANI
Muzica: GEORGES BIZET- RODION SHCEDRIN
Scenariul de balet: VLAD SEBASTIAN, după nuvela omonimă a lui PROSPER MÉRIMÉE

Bilete: ProTicket.ro
„Fie că ai citit cu sufletul la gură nuvela “Carmen” a lui Prosper Mérimée, fie că te-ai îndrăgostit de ritmurile spaniole și muzica lui Georges Bizet, când auzi de personajul CARMEN nu poți rămâne indiferent, fie că-ți inspiră pasiune, trăiri intense, tandrețe și dramatism deopotrivă, sentimente dintr-o altă epocă! N-ai auzit de TOREADOR și de coride, luptele cu tauri? Nu-i nimic, îți spunem noi toată povestea, în pași de muzică și dans la superlativ, trebuie doar să vii în sala de spectacol, pregătit să te lași cuprins de povestea balerinilor noștri și de frumoasa muzică a lui Georges Bizet și Rodion Shchedrin”, se arată în comunicatul de presă transmis redacției.
Ansamblul de balet al OPEREI MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA
Ansamblul de balet al TEATRO D’OPERA ITALIANA
Ansamblul de balet al OPEREI VOX
Baletul Carmen are același fir narativ și dramaturgic ca și spectacolul de operă cu același nume, recunoscând ușor temele melodice ale lui Georges Bizet, teme melodice și efecte sonore dezvoltate și adaptate de Rodion Shcedrin pentru balet, un titlu de balet care ține capul de afiș al marilor case de operă din lume, un titlu ce va fascina intotdeauna publicul spectator prin iubire și forta ei, prin pasiune, prin intrigi și trădări dar și răzbunări crunte, sentimente puternice dar și contradictorii în același timp.

Detalii și bilete: ProTicket.ro, Ticketstore.ro, BLT.ro, Iabilet.ro şi pe paginile de Facebook ProTicket şi Opera Vox.

Articolul precedentMii de botoșăneni s-au bucurat, timp de trei zile, de evenimentele organizate în cadrul Zilelor Municipiului Botoșani.
Articolul următorMinivacanță pentru bugetari, dar și pentru elevi