”O viață nouă redată patrimoniului:restaurarea”- expoziție la Muzeul de Etnografie

muzeul de etnografie

De astăzi și până pe 30 august 2023, Muzeul de Etnografie din municipiul Botoșani găzduiește expoziția intitulată „O viață nouă redată patrimoniului: restaurarea”.
”Patrimoniul cultural etnografic autentic, din ce în ce mai sărac, poate fi considerat o marcă de identitate a comunităților locale rurale. Tezaurizarea lui la nivelul instituțiilor muzeale, cercetarea și valorificarea prin expunere devin, în aceste vremuri de îndepărtare de tradițional, modalitățile cele mai ușor de accesat de către public, în dorința sa de a lua contact cu piese valoroase ale civilizației țărănești, în timp ce restaurarea se dovedește o sursă importantă de reabilitare a bunurilor culturale deteriorate și de readucere a acestora în postura de a intra în contact cu iubitorii de artă populară”, se arată în comunicatul de presă transmis de către Muzeul Județean Botoșani -Secția de Artă Plastică.
Expoziția etalează scoarțe din zona etnografică Botoșani, aflate în patrimoniul Muzeului Județean Botoșani, de o valoare certă, care, odată cu intervenția specializată a restauratorului, au putut fi redate activității muzeale de expunere.

default
default
default
default
default
default

Articolul precedentPoeți în dialog la Memorialul Ipotești: Moni Stănilă – Constantin Acosmei
Articolul următorLa pas prin municipiu…astăzi Strada 1 Decembrie