Profesorul Gheorghe Stanciu – Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani

Profesorul Gheorghe Stanciu este, de astăzi, Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani.
Cu acest prilej, Primăria Municipiului Botoșani a găzduit și expoziția fotografică a profesorului și artistului plastic Gheorghe Stanciu, expoziție ce cuprinde fotografii inedite din timpul sistematizării comuniste a orașului.
Consilierii municipali au votat în ședința din luna ianuarie 2023 proiectul privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare profesorului Gheorghe Stanciu. Acesta este absolvent al Institutului de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu” București, Facultatea de Arte Decorative și Design, secția artă murală.
Acesta este membru al Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Iași și a lucrat ca profesor la Liceul de Artă „Ștefan Luchian”, unde a format sute de artiști, oameni iubitori de frumos. În paralel cu activitatea didactică, profesorul și-a cultivat pasiunea de a imortaliza pe pelicula fotografică vechiul oraș, în anii în care clădiri cu o arhitectură deosebită erau puse la pământ în numele urbanizării. Miile de fotografii sunt o dovadă a istoriei acestui oraș.
Colecţionar, pasionat de arhitectură, Gheorghe Stanciu a reușit să adune de-a lungul anilor diferite ornamente de la clădirile care au fost puse la pământ cu buldozerul. Fiecare obiect adunat din șantiere este valoros și și-ar putea găsi locul într-o viitoare expoziție, tot ca o dovadă a istoriei acestor locuri.
Articolul precedentBurse anuale pentru un milion de elevi
Articolul următorINFORMARE PRIMĂRIA MIHAI EMINESCU