18 mai este „Ziua Internațională a Muzeelor”

Cel mai important muzeu din județul Botoșani, și anume Muzeul Județean Botoșani se află în plină reabilitare și modernizare. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Botoșani, în subordinea căruia se află Muzeul Județean, lucrările au ajuns în faza intervențiilor pentru consolidarea structurii de rezistență, după ce constructorii au terminat de decapat pereții, planșeele și pardoselile.

Proiectul de reabilitare a Muzeului de Istorie presupune lucrări de amploare, pe lângă consolidarea fundației și a pereților de piatră, urmând a fi refăcute: tencuiala, finisajele și elementele decorative.

Printre lucrările prinse în proiect se regăsește și înălțarea mansardei Muzeului și amenajarea aici a spațiilor administrative. Astfel se va extinde spațiul expozițional de la 17 săli la 23 de săli de expunere. În plus se vor crea noi spații pentru ateliere creative și săli multimedia.

Valoarea totală a proiectului finanțat de Compania Națională de Investiții se ridică la 36 de milioane de lei, din care partea de cofinanțare pe care o asigura Consiliul Județean este de aproximativ 577 de mii de lei.

Clădirea în care funcționează acum Muzeul Județean de Istorie Botoșani a fost ani de-a rândul Palatul Administrativ al Județului. De-a lungul anilor, clădirea a mai găzduit, Consiliul Județean, biroul medicului șef al județului, biroul medicului șef veterinar, cel al inspectorului șef de poliție, instituția de coordonare a învățământului și a cultelor, iar din 1977 adăpostește Muzeul Județean de Istorie.

Articolul precedentParcul Junior a fost redeschis
Articolul următorConferință FC Botoșani: Mihai Roman și-a anunțat retragerea din activitate, Eduard Pap pleacă din Moldova