Restaurarea Casei Memoriale „George Enescu” se apropie de final

Casa Memoriala George Enescu
Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, procesul de reabilitare a Casei Memoriale „George Enescu” din Liveni, administrată de Muzeul Județean de Istorie, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, se apropie de final. În doar două luni, constructorul a reușit să ajungă la un stadiu fizic de execuție a lucrărilor la aproximativ 80%.
Prin acest proiect se restaurează zidăria, tâmplăria de lemn, atât cea interioară, cât și cea exterioară și se refac pardoselile și acoperișul. De asemenea, se refac aleile, rigolele și platformele din piatră naturală.
Casa Memorială „George Enescu” nu a mai fost reabilitată din anii ’90, dar nici atunci nu au fost lucrări de anvergură.
Proiectul „History and Music – values that bring us together”, prin care se asigură finanțarea lucrărilor, vizează dezvoltarea economică și creșterea potențialului turistic al zonei eligibile transfrontaliere prin investiții comune în conservarea și restaurarea patrimoniului cultural și istoric din Rezervația Orheiul Vechi – Republica Moldova și Casa Memorială „George Enescu” Liveni. În același timp, proiectul urmărește organizarea de activități de promovare și evenimente culturale comune.
Articolul precedentO nouă zi liberă pentru români
Articolul următorGreva profesorilor continuă și marți