După câștigarea unui important premiu II la un Concurs Internațional de Poezie și Epigramă, scriitorul Laurențiu C. Maftei publică poezii, unele create cu mulți ani în urmă, care după aprecierea unor importanți critici, autorul se remarcă tot mai mult și în acest domeniu literar al poeziei.
Miercuri, 12 Iulie 2023, orele 17,00, în Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” Botoșani va avea loc o dublă lansare de carte, semnate de scriitorul Laurențiu C. Maftei, care după ce a publicat câteva volume de istorie în anii precedenți, iată că din anul 2020, după câștigarea unui important premiu II la un Concurs Internațional de Poezie și Epigramă, publică poezii, unele create cu mulți ani în urmă, care după aprecierea unor importanți critici, autorul se remarcă tot mai mult și în acest domeniu literar al poeziei.
După volumul „Herghelia din cuvinte” lansat în anul 2021, acum lansează două volume de poezii întitulate: „Pași pe nisip” și „Răscolind cenușa fierbinte” sub îngrijirea Editurii „Princeps Multimedia” din Iași, cronica cărților fiind scrise de reputați oameni de cultură. Este vorba de Daniel Corbu, Paul Gorban și Marius Chelaru. Spicuim câteva fraze care fac referire la volumele de poezie amintite:„…evocările sale în limbajul poeziei au un parfum original, poetul fiind fascinat de dulceața, bogăția și farmecul limbii române. Laurențiu Maftei, ostatec blând, aflat în solda muzelor, poet natural și dușman al contrafacelor în poezie, ne bucură…cu această carte profundă, antologie de prestante, magnetice caligrafii ale sufletului”. (DANIEL CORBU, „Pași pe nisip”).
Iar PAUL GORBAN, referitor la același volum scrie: „…poetul Laurențiu Maftei este un poet solar, dar totodată conectat la realitățile istorice pe care le trăiește. Din punct de vedere stilistic, în acest nou volum… Laurențiu Maftei pare să fie tot mai sigur în pariul expresiilor literare…ceea ce oferă o flexibilitate mult mai mare pentru zona de creație și totodată o deschidere largă spre multiple interpretări”.
Pentru Laurențiu Maftei poezia este și un fel de catharsis, dar și de a re-„călători” prin viață, în general, prin a sa în particular…pentru autor, credința, eroismul și patriotismul au o greutate aparte… solitar în felul său, a scris în acest fel asumat, căutând încă, un fel poetic de a se mărturisi, care i se potrivește, o muzicalitate proprie a versului… este un autor pentru care contează întâi ce spune și scrie, așa cum crede, ceea ce consideră că are semnificație pentru el și pentru semeni (MARIUS CHELARU – „Răscolind cenușa fierbinte”)