Revista „Țara de Sus”, aparținând Centrului Creației Botoșani, a fost prezentată de către etnograful Daliana Bejan, la Băile Herculane, unde, în perioada 6-7 iulie, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin a organizat Colocviile Internaționale „Nedeia – Banatul Viu – Tradiție și modernitate”, ediția a VIII-a.
.În prima zi, la ceasul aniversar al revistei „Nedeia”, etnograful botoșănean a prezentat revista „Țara de Sus”, al cărei prim număr a apărut în anul 2006 având continuitatea și în prezent. Revista are rubrici care cuprind toate compartimentele: etnografie, literatură, muzică, coregrafie – menirea publicației fiind aceea de a promova în spațiul culturii naționale valorile locale și nu numai, pentru că revista se axează pe conservarea și promovarea culturii tradiționale, asumându-și rolul prin noi și prin colaboratori, de a valorifica și valoriza evenimentele culturale din Țara de Sus, cât și cele de pe întreaga hartă a României. Bineînțeles că pe lângă prezentarea revistei, au fost amintite și alte materiale apărute în cadrul instituției.
În cea de-a doua zi, Daliana Bejan a prezentat lucrarea „Mărțișorul – simbol al primăverii și al renașterii”, titlul lucrării aparținând de fapt catalogului lansat la C.J.C.P.C.T Botoșani în primăvara acestui an. Luna mărțișor fiind bifată în calendarul activităților instituției noastre prin organizarea „Târgului Mărțișorului”, târg care în acest an a ajuns la cea de-a XIII-a ediție. Catalogul cuprinde fotografii cu mărțișoare realizate de meșterii populari din diferite localități ale Moldovei, participanți în cadrul celei de-a XII-a ediții.