A început admiterea de toamnă la USV Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) organizează o nouă sesiune de admitere, în perioada 02 – 05 septembrie 2024, pentru aproximativ 500 de locuri la buget și taxă, atât pentru studii de licență, cât și pentru masterat.
Locurile admiterii de toamnă sunt pentru 17 programe de studiu la licență, existente la cele patru Facultăți: Agricultură, Horticultură, Ingineria Resurselor Animale și Alimentare și Medicină Veterinară.
Astfel, cei care se înscriu la Facultatea de Agricultură, pot opta pentru: Agricultură, Montanologie, Exploatarea mașinilor și instalațiilor pentru agricultură și industria alimentară, Ingineria și managementul afacerilor agricole, Tehnologia prelucrării produselor agricole, Protecția consumatorului și a mediului sau Biologie. În total, la această facultate sunt disponibile 164 de locuri, dintre care 94 sunt la buget.
La Facultatea de Horticultură, viitorii studenți se pot specializa în Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului sau Biotehnologii, iar numărul locurilor pentru admiterea de toamnă ajunge la 70 atât la buget, cât și la taxă.
În cadrul Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, candidații pot opta pentru specializările: Zootehnie, Piscicultură și acvacultură, Inginerie și management în alimentația publică și agroturism, Controlul și expertiza produselor alimentare. În total, la această facultate sunt disponibile 82 locuri.
Mai trebuie menționat că, la Facultatea de Medicină Veterinară mai sunt 14 locuri, din care cinci sunt cu finanțare de la buget.
Conform calendarului dedicat admiterii de toamna, începând de pe 02 și până pe 05 septembrie 2024, va avea loc înscrierea candidaților prin depunerea dosarului la sediul facultăților, iar on-line platforma va fi disponibilă până la 23:59 a penultimei zile din perioada dedicată înscrierilor – 04 septembrie.
Același calendar de admitere este valabil pentru studiile de master, candidații având la dispoziție 28 locuri la buget, 82 la taxă, dar și pentru învățământul la distanță unde sunt disponibile 248 locuri cu taxă.
Admiterea candidaților pentru programele de licență, la USV din Iași, se face pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat (Nota de la proba scrisă de Limba și literatura română – 50%, Nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%).
Studenții USV Iași beneficiază de condiţii excelente pentru pregătirea teoretică şi practică; săli de curs, laboratoare, seminarii, câmpuri experimentale, baze de practică proprii, laboratoare dotate cu aparatură de specialitate de ultimă generaţie, clinici și spital veterinar; bibliotecă dotată cu toate facilităţile pentru informare; atelierele de microproducție, amplasate într-o clădire modernă, care este dedicată specializărilor din cadrul Ingineriei produselor alimentare; baza hipica, campus studențesc în cea mai frumoasă zonă a Iaşului; locuri de parcare, peste 1600 locuri de cazare; peste 40 la sută de studenţi bursieri; burse cuprinse între 900 si 1500 lei; parteneriate internaționale de colaborare cu universități similare de pe 5 continente și din 32 de ţări
Articolul precedentLucrările la școlile din municipiu, în grafic
Articolul următorPelerinaj Pedestru cu ocazia hramului „Nașterii Maicii Domnului”, de la Mănăstirea Vorona