Lume, lume! Promoție și la trotinete electrice!

Băi, oameni buni, de 24 de ore, trecute fix, în municipiul Botoșani a început o nouă agitație. De data asta nu mai trebuia să stăm la rând.

E drept, nu am mai stat la rând, dar am stat cu ochii-n patru ca nu cumva vreun zăpăuc de licean să dea peste noi cu trotineta electrică. Până și câinii din oraș au ajuns să fie agitați ieri, marți (brrr, mă duce cu gândul la marțea neagră), din cauza trotinetelor ale ăstora de la Bolt.

Și uite-așa, după-amiază, după ce au terminat orele la școală, tinerii au început să se agite, să-și instaleze aplicația sau să-și verifice banii de pe card. Ghinioștii, adică ăia fără bani de pe card, au sunat acasă disperați, la părinți spunându-le că au nevoie de bani. Musai. Că le trebuie la școală pentru tot felul de chestii. Ca să prindă la părinți. Săracii de ei, au trimis. Că, de, să nu fie probleme la școală. Dar ei, zăpăucii, au scos repede smartfonu’ și au pornit la drum cu trotineta. Fierbea sângele în ei de nerăbdare ca să facă o tură cu trotineta electrică prin oraș.

Ăștia tineri au prins la șmecherie care-i treaba cu tricicletele. Dar ăi mai în vârstă au înțeles altceva: iei o trotinetă și pleci cu două. Acasă. Probabil că primăria a dat ceva ajutoare, acum, cu războiul ăsta nenorocit. Să aibă lumea cu ce fugi în caz că vin rușii. A draculu’ ofertă zic ei. (Ptiu, că vorbesc de necuratu’ în zi de post). Pomană curată. Păi era și timpul ca statu’ să vină cu ceva ajutoare și la oamenii sărmani.

Pe unul dintre „beneficiari” l-am prins și noi cum pleca acasă cu „oferta de la primărie”. Le ducea cu roaba. Probabil că aveau roțile dezumflate. Nu știu. N-a vrut să vorbească cu noi. Era grăbit. „Dacă primăria a dat trotinetele e clar că vin rușii. Îmi fac bagajele și plec”, a zis el în fugă.

A doua zi, ce să vezi. Ca după o furtună. Peste tot în oraș erau împrăștiate trotinetele electrice. Una pe jos, lăsată într-aiurea pe trotuar, alta pe la mall, dar chiar și la marginea orașului au fostgăsite câteva. Na. Așa-i după o zi de promoție la trotinete electrice în Botoșani.

Vă pupă și vă salută al vostru,

Vitezomanu’ Gică cu trotineta mică

 

Vocea Botosani

Articolul precedentUnde este cu adevărat Ion Iliescu
Articolul următorGarda de Mediu Botoșani trece în subordinea prefectului