Garda de Mediu Botoșani trece în subordinea prefectului

Comisariatele județene devin structuri fără personalitate juridică iar veniturile angajaților se vor stabili la nivelul salariilor de bază ale personalului din cadrul gărzilor forestiere.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 17/2005 pentru stabilirea unor măsuri organizatorice la nivelul administraţiei publice centrale, prin care cele 41 de comisariate judeţene, Comisariatul Municipiului Bucureşti, precum şi Comisariatul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, aflate în subordinea Gărzii Naţionale de Mediu, vor deveni structuri fără personalitate juridică.

„Garda Naţională de Mediu funcţionează la nivel central prin Comisariatul General, instituţie publică cu personalitate juridică, şi are în subordine 41 de comisariate judeţene, Comisariatul Municipiului Bucureşti şi Comisariatul Rezervaţiei Biosferei ‘Delta Dunării’, structuri fără personalitate juridică”, se arată în actul normativ.

Conform modificărilor din lege, prefectul este cel care coordonează activitatea structurilor subordonate Gărzii Naţionale de Mediu în situaţii de urgenţă sau ori de câte ori este necesară gestionarea unei situaţii la nivel local care priveşte competenţele mai multor instituţii şi autorităţi publice.

„Nivelul salariilor de bază ale personalului din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu se stabileşte la nivelul salariilor de bază ale personalului din cadrul gărzilor forestiere. Echivalarea salariilor aferente fiecărei funcţii se stabileşte prin ordin al conducătorului autorităţii centrale de mediu. La data intrării în vigoare a prezentei legi, reîncadrarea personalului încadrat pe funcţii teritoriale în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, se face potrivit noilor reglementări”, mai spune legea.

 

Adrian Dimitriu

 

Vocea Botosani

Articolul precedentLume, lume! Promoție și la trotinete electrice!
Articolul următorÎncepe barajul european pentru Mondiale:  Cap de afiș, Portugalia – Turcia!