Comunicat de presa

Lansarea proiectului cu titlul

Achizitie echipamente medicale pentru sprijinirea sistemului educational din comuna Lunca, judetul Botosani, in contextul pandemiei cu virusul COVID-19 cod smis 148976, finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020

Scoala Gimnaziala Nr. 1 Lunca, cu sediul pe, Str. Principala, comuna Lunca, judetul Botosani, cod unic de inregistrare 24901064, deruleaza proiectul Achizitie echipamente medicale pentru sprijinirea sistemului educational din comuna Lunca, judetul Botosani, in contextul pandemiei cu virusul COVID-19, cod smis 148976, finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10 – Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, Obiectivul Specific 10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de Covid-19 și al consecințelor sale sociale. Contractul de finantare a fost incheiat cu Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 384.184,55 lei , din care valoare totala eligibila 375.970,49 Lei si valoare totala eligibila nerambursabila din FEDR 375.970,49 Lei.

Perioada de implementare a Proiectului este de 21 luni, respectiv între data 01 Octombrie 2020 și data 30 iunie 2022, aceasta cuprinzând, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Obiectivul general al proiectului consta in cresterea capacitatii Scolii Gimnaziale Nr. Lunca de a preveni si diminua raspandirea potentiala a infectiei cu virusul SARS-CoV-2 in randul personalului si elevilor. Prin proiect vor fi achizitionate echipamente de protectie si dispozitive medicale necesare implementarii masurilor de prevenire si limitare a raspandirii pandemiei cu noul coronavirus in randul personalului si elevilor scolii. Prin intermediul acestora se va asigura implementarea masurilor impuse de OUG 144/2020 in contextul reluarii cursurilor scolare in cadrul insititutiilor de invatamant. Echipamentele de protectie si dispozitivele medicale vor fi utilizate de personalul scolii si de catre elevi pe durata activitatilor desfasurate in cadrul institutiei, asigurandu-se astfel accesul la educatie a copiilor din comuna Lunca, sat Lunca la serviciile publice de educatie in conditii de siguranta. Proiectul contribuie la indicatorul de rezultat al POIM 2S132- Capacitate adecvata de ingrijire si tratament a cazurilor de infectie cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare prin achizitionarea materialelor de protectie in vederea desfasurarii cursurilor in conditii de siguranta atat pentru elevii cat si pentru profesorii din cadrul scolii. Indicatorul propus este unul calitativ: Înainte de intervenția POIM: NU, Ulterior intervenției POIM: DA

Obiectivul general si scopul proiectului vor fi realizate prin intermediul urmatorului obiectiv specific al acestuia:

  1. Dotarea Scolii Gimnaziale Nr. 1 Lunca 16236 masti de protectie, 1320 viziere, 198 combinezoane, 4444 manusi, 264 l dezinfectant maini, 6600 l dezinfectant suprafete, 2634 l sapun dezinfectant, 52 dispensere sapun dezinfectant, 30 buc aparatura destinata dezinfectiei si sterilizarii aerului de tipul nebulizatoarelor, 4 termometre cu termoscanare, pentru asigurarea protectiei personalului si elevilor scolii impotriva raspandirii epidemiei cu noul coronavirus. Acestea vor fi montate/utilizate in salile de clasa si alte spatii comune ale scolii.

Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională/Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Scoala Gimnaziala Nr. 1 Lunca,

Str. Principala, comuna Lunca, judetul Botosani

Tel . 40 231573820……………….

Fax:………………..

Mail: …………………………..

 

Vocea Botosani

Articolul precedentÎncepe barajul european pentru Mondiale:  Cap de afiș, Portugalia – Turcia!
Articolul următorRomânia – Grecia, diseară, de la ora 20:15: Start în era ”Edi Iordănescu”!