Ziua Cărţii şi Ziua Bibliotecarului, sărbătorite la Biblioteca Botoşani

Biblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” Botoşani propune în prioada 14 – 29 aprilie mai multe manifestări dedicate Zilei Mondiale a Cărţii şi Zilei Naţionale a Bibliotecarului, an de an serbate pe data de 23 aprilie. Momentul este unul aparte, având în vedere că în acest an instituția aniversează 140 de ani de la inaugurare.

Din suita de activități programate menționăm expoziția ”Biblioteca în literatură”, care poate fi vizionată la Sala de Lecturiă, ”Scriitor botoșăneni” și ”Personalități botoșănene”, două expoziții de carte organizate de Secția de Împrumut Carte pentru copii și Filiala nr. 1 Primăverii.

Cei mai tineri dintre botoșăneni, elevi de gimnaziu și liceeni,  vor participa la ”Bibliotecar pentru o zi” și ”Printre cărți și povești”, două manifestări ce-și propun apropierea de meseria de bibliotecar, prin petrecerea câtorva ore alături de dedicatul pesonal al instituției de cultură botoșănene.

În acelaşi timp, biblioteca vă propune o serie de evenimente culturale ce marchează Zilele oraşului Botoşani. Astfel, la Filiala 2 Grivițai a bibliotecii puteţi viziona expoziţia fotograficăă “La pas prin Botoșani”.

De asemenea, pe tot parcursul lunii aprilie, Secţia de Împrumut Carte pentru adulți vă aşteaptă la expoziţia de carte intitulată “Botoșanii din inimă”.

Pentru întregul program al evenimentelor organizate de Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani cu ocazia Zilei Mondiale a Cărţii şi Zilei Naţionale a Bibliotecarului, precum și a Zilelor orașului Botoșani vă invităm să accesați site-ul www.bibliotecabotoșani.ro.

 

Vocea Botosani

Articolul precedentGata. Am aflat motivul real al invaziei Rusiei în Ucraina
Articolul următorLiga Campionilor semifinale: O afacere englezo – spaniolă! Vezi care sunt meciurile și când se dispută!