Cine-mparte, parte-și face

Și cui nu-i convine, ciocu’ mic că acum suntem noi la putere.

Vă sună cunoscute astfel de cuvinte. La final, vă mai zic una faină. Dar acum să ne lămurim cu ce-am scris în titlu.

Săptămâna trecută Curtea Constituțională din minunata noastră țară ne-a anunțat că legea de desființare a pensiilor speciale este neconstituțională. Apoi, ai noștri parlamentari, preocupați de soarta poporului (nu ucrainean, ci de ăla român, nu fiți răi), adică de populime (mai pe scurt), a sărit să ne zică că ei vor să ne facă numai bine dar unii, gen Curtea Constituțională, nu-i lasă. Le pun numai piedici.

Ptiu, ghinion. Zic eu. Tocmai acum când (ș)parlamentarii noștri vor să ne facă viața mai frumoasă, unii (oameni răi, ce mai) se opun. Și-au venit în fața televizoarelor, cu o față preocupată și puțin obosită ca să dea bine la populime, să ne explice de ce s-a ajuns aici dar și să ne promită că nu vor ceda. Lupta continuă.

Acum, despre cât sunt ei de procupați pentru bunăstarea românilor o știm cu toții. Îi doare la bască de noi. Că erau obosiţi, aici chiar îi cred. După o aşa veste, e normal să bei toată noaptea de bucurie că vor avea şi ei o pensioară aşa ca tot omul… special.

Că, de, ei muncesc în patru ani cât alţii în 30-40 de ani. Aici se vede eficienţa. Şi de aia e normal să primească o pensie specială chiar şi mai mare decât a ălora care le trebuie să muncească 30-40 de ani pentru o amărâtă de pensie de 200-300 de euro. Aici e vorba de eficienţă.

Că nu fac treabă bună şi asta se ştie. Chiar zilele trecute a fost o știre în care se relata că (ș)parlamentarii noștri au votat o lege scrisă cu greșeli grave sau că au eliminat un articol care nu mai exista de câțiva ani. Ca să nu mai zic de o grămadă de legi scrise pe picior și ne dau nouă multe bătăi de cap.

Bine, că uneori votează legi făcute aiurea numai pentru a fi declarate neconstituționale și asta se știe. Un ultim exemplu este legea de desființare a pensiilor speciale. Că, de, doar nu erau proști să-și taie singuri craca de sub picioare.

Băi, chiar sunt speciali oamenii ăștia.

Și acum, pe final, să vă mai zic un slogan, așa cum v-am promis: Ei cu ei (adică parlamentarii), noi cu noi (adică noi, populimea). M-am inspirat dintr-un vechi slogan PDL. Îl știți voi

Vă salută al vostru viitor parlamentar,

Jiordachi Hapsânescu

Vocea Botosani

Articolul precedentCertificatelede naștere, căsătorie și deces se vor obține online
Articolul următorPetrolul Ploiești a revenit în Liga 1! Azi e derby-ul pentru poziția secundă din Liga 2