Duminica Tuturor Sfinților la Pomârla

O zi specială pentru locuitorii comunei Pomârla care vor avea parte de un spectacol de muzică populară și ușoară organizat la Amfiteatrul prof. univ. Gică Grădinaru.

Duminică, 19 iunie, este zi de mare sărbătoare în comuna Pomârla. Este Duminica Tuturor Sfinților, hram al Bisericii „Duminica Tuturor Sfinților” din Pomârla. În această zi se cinstesc, laolaltă și după cuviință, pe cei mai vrednici fii ai neamului omenesc. Cinstim pe toți acei care, de la începuturile lumii și până acum, în toate timpurile și în toate locurile pe unde au trăi, s-au străduit să păstreze demnitatea lor de oameni, închinându-și toată viața lor în slujba binelui și a dreptății, în slujba lui Dumnezeu.

„Au fost chinuiți, au suferit batjocuri și bice, ba chiar lanțuri și închisoare. Au fost puși la cazane, au fost tăiați cu fierăstrăul, au murit uciși cu sabia, au pribegit în piei de oaie și în piei de capră, lipsiți, strâmtorați, rău primiți. Ei, de care lumea nu era vrednică, au rătăcit în pustii și în munți, și în peșteri, și în crăpăturile pământului”, scrie marele Apostol Pavel în Epistola către Evrei.

Şi pentru că este o zi atât de importantă pentru comună, Primăria și Consiliul Local Pomârla au hotărât organizarea unui spectacol la Amfiteatrul prof. univ. Gică Grădinaru.

Spectacolul va începe la ora 19.00 cu Orchestra Populară Rapsozii Botoșanilor „Ioan Cobâlă” dirijată de Ion Oloieru. Membrilor orchestrei li se vor alătura pe rând cunoscuții cântăreți de muzică populară Dan Doboș, Ionică Moroșanu, Elena Mândrescu, Petronela Rusu, Constantin Petrescu, Alina Huțu, Victor Știrbu, Oleg Sacaliuc, Mitică Ștefan, Ionuț Scripcariu, Alexandru Todirel Marin, Alexandru Hrițcu și Cosmin Ababei.

Seara, spectacolul continuă cu cântăreața Julia, fosta membră a trupei Sexxy, și binecunoscuta solistă Paula Seling.

„Duminică, 19 iunie, vă aștept la Amfiteatrul din Pomârla, județul Botoșani, pentru a cânta cu ocazia Duminicii Tuturor Sfinților. Vă îmbrățișez cu drag”, a fost invitația Paulei Seling către toți cei care vor să urmărească un spectacol de calitate.

Adrian Dimitriu

Articolul precedentStart în programul Bibliovacanța al Bibliotecii ”Mihai Eminescu”. Vezi când au loc înscrierile!
Articolul următorOlandezul Sno, primul transfer al Botoșaniului în era Teja