Reguli noi pentru proprietarii cu mai multe persoane în același spațiu locativ

Aceste măsuri vin după ce în unele localităţi a explodat populaţia, aparent nejustificat, iar zeci sau sute de persoane au domiciliul la aceeaşi adresă.

Miercuri, Senatul a adoptat, în plen, propunerea legislativă pentru modificarea OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români prin care se stabileşte că la o adresă nu pot fi înregistrate cu cartea de identitate decât maximum zece persoane.

Au fost înregistrate 64 de voturi „pentru”, 12 „împotrivă” şi 19 abţineri.

„Nu poate fi înscrisă în actul de identitate adresa de domiciliu dacă în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor sunt înregistrate mai mult de 10 persoane la adresa respectivă. Această limitare nu se aplică în cazul titularului unui drept locativ asupra imobilului situat la adresă sau membrilor familiei extinse. Prin familie extinsă se înţelege titularul dreptului locativ, soţul, soţia acestuia, rudele titularului şi cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv”, se arată în propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PSD.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Limitarea aprobată în Senat vine după ce în unele localităţi a explodat populaţia, aparent nejustificat, iar zeci sau sute de persoane au domiciliul la aceeaşi adresă. Aceste situaţii ascund de fapt imigrația formală basarabeană și ucraineană, aceşti cetăţeni încercând să circule și să muncească mai facil în UE.

Și în județul Botoșani există localități în care numărul locuitorilor a crescut foarte mult şi aparent nejustificat.

Articolul precedentServicii medicale gratuite pentru persoanele neasigurate
Articolul următorAlertă de la Ministerul Educaţiei!